Nedelja, 17 november 2019
Iskanje

Laboratorij bodočnosti

Tržaški Kulturni dom je gostil tržaške dijake in dijakinje, ki so se mudili na četrtem Laboratoriju bodočnosti v organizaciji Združenja slovenskih športnih društev.

30. okt. 2019 | 18:30
Dark Theme

Tržaški Kulturni dom je v sredo, 30. oktobra, gostil tržaške dijake in dijakinje, ki so se mudili na četrtem Laboratoriju bodočnosti v organizaciji Združenja slovenskih športnih društev.

V foajeju je najprej potekala tržnica znanja in dobrih praks. Veliko zanimanja so vzbudili izdelki dijakov DTZ Jožefa Stefana, ki so na ogled postavili Teslovo tuljavo, detektor gibanja, ki so ga poimenovali Star wars, binarne ure in napravico Genki, ki beleži podnebne in okoljske podatke in jih pošilja v podatkovno bazo. Predstavniki sežanskega inkubatorja so predstavljali projekt Mitski park. Na ogled je bila še namizna igra Polar Explorers, snovalci start up projekta Fastcast pa so predstavili svojo zamisel za hitrejši kasting.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo