Nedelja, 10 november 2019
Iskanje

Med Martinščino in Zagrajem plameni »požrli« 2,8 hektarja gmajne

Požar so gasilci, gozdna straža in civilna zaščita takoj pogasili

26. jul. 2019 | 9:00
Dark Theme

Območje med Martinščino in Zagrajem je v sredo, 24. julija, popoldan zajel požar, ki je v približno treh urah požrl 2,8 hektarja kraške gmajne. Goriški gasilci so več klicev prejeli okrog 15. ure, saj je bilo dim mogoče videti daleč naokrog. »Zagorel je del gozda v bližini posestva Castelvecchio, ognjeni zublji so se začeli širiti pri spomeniku Filippu Corridoniju v smeri proti spomeniku Brigata Sassari,« so nam povedali na goriškem poveljstvu. Spomenik, ki ga je Benito Mussolini leta 1933 posvetil med tretjo soško bitko umrlemu prijatelju Corridoniju, stoji približno na polovici poti med Zagrajem in Martinščino. Ognjeni zublji so se začeli širiti proti Martinščini, na srečo pa je območje in širitev požara zajezila tamkajšnja steza, ki so jo uredili v okviru spominjanja na bitke iz prve svetovne vojne. Glede na to, da se je začel ravno v bližini steze, po kateri se sprehaja več ljudi, je zelo možno, da je požar sprožil odvržen cigaretni ogorek ali da je bil ogenj podtaknjen.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo