Nedelja, 22 maj 2022
Iskanje

Mlajev ni več

Goriška občina je podrla mlaje v Štmavru, na Oslavju in v Štandrežu

4. maj. 2022 | 6:00
Dark Theme

V Štmavru, na Oslavju in v Štandrežu ni več mlajev. Goriška občina jih je v torek, 3. maja, podrla, ker niso bili postavljeni ob pridobitvi ustreznih dovoljenj in zaradi tega ni bilo zagotovil, da so varni. Vsi trije mlaji so bili postavljeni na zemljiščih v javni lasti.

V občinskem tehničnem uradu so podrtje mlajev odredili po preverjanju, ki so ga opravili po sobotni nesreči v Podgori, kjer je mlaj padel na 30-letno Krminčanko, ki se še vedno bori za življenje v katinarski bolnišnici. Izkazalo se je, da so bili mlaji v Štmavru, na Oslavju in v Štandrežu postavljeni na zemljiščih v javni lasti, ne da bi bili občina seznanjena z njihovo postavitvijo in brez vsakršne dokumentacije, ki bi potrdila, da so varni.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo