Nedelja, 22 maj 2022
Iskanje

Na Goriškem barvali pirhe

Otroci so se spet srečali v živo in se zabavali ob ustvarjanju v družbi

17. apr. 2022 | 7:00
Dark Theme

Potem ko so v zadnjih dveh letih pirhe barvali »na daljavo« in fotografije objavljali na društvenih socialnih omrežjih, so se letos lahko spet srečali v živo in se zabavali ob ustvarjanju v družbi. Po dveletnem zatišju zaradi pandemije covida-19 so razna slovenska društva na Goriškem poskrbela za tradicionalno barvanje velikonočnih pirhov, ki so se ga vaški otroci še kako razveselili.Pirhe so barvali na sedežu društva Oton Župančič v Štandrežu, v Kulturnem domu Jožefa Češčuta v Sovodnjah (v organizaciji Kulturnega društva Sovodnje), na sedežu kulturnega društva Briški grič v Števerjanu in na kmetiji Sare Devetak na Vrhu, kjer je velikonočno delavnico izpeljalo Prosvetno društvo Vrh sv. Mihaela.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo