Sreda, 28 september 2022
Iskanje

Obnovljeno poslopje šole Prežihov Voranc predali namenu

Šola je prilagojena najzahtevnejšim protipotresnim določilom in tudi energetsko varčna in samostojna

Dolina |
19. maj. 2022 | 6:00
Dark Theme

Šolo so zaprli leta 2015, obnovitvena dela pa so bila na koncu vredna nekaj več ko 1,9 milijona evrov.

Ob petih učilnicah – vsaka razpolaga z interaktivnimi ekrani, so zbornica, računalniška soba, večnamenska dvorana, šolska kuhinja, dve jedilnici, več sanitarij za učno osebje oz. otroke, učilnica za pomožni pouk, knjižnica, arhiv ter tehnični prostor za kotle in druge naprave. Na zunanjem dvorišču, ki ga obdaja zelenje, pa ni smelo manjkati športno igrišče.

Nova šola je prilagojena najzahtevnejšim protipotresnim določilom in tudi energetsko varčna in samostojna – ob zunanji izolaciji so se odločili za talno gretje s toplotnimi črpalkami, medtem ko so na streho namestili fotovoltaične panele, tako da je nova stavba povsem funkcionalna in kot zakon določa skoraj nič-energijska oz. z zelo visoko energetsko učinkovitostjo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava