Torek, 19 november 2019
Iskanje

Poletni center Pikapolonica ugasnil dvajseto svečko

Prav posebno praznovanje v športnem centru Zarja v Bazovici

27. jul. 2019 | 18:30
Dark Theme

V športnem centru Zarja v Bazovici je bilo v petek posebno živo in veselo: poletni center Pikapolonica je namreč praznoval svojo 20-letnico. Študijski center Melanie Klein je ob tej priložnosti organiziral prav posebno praznovanje, ki je potekalo v znamenju znanstvenih, umetniških in športnih delavnic za otroke.

Veliko zanimanja je vzbudila delavnica »norih znanstvenikov« tržaškega sinhrotrona, kjer so otroci lahko s pomočjo tekočega dušika izdelali sladoled. Preko vode in koruznega škroba so spoznali tudi newtonske in ne-newtonske tekočine, iz slike na ekranu pa so morali ugotavljati, kaj se nahaja pod mikroskopom. Z napravo za vakuum so še opazovali vpliv pritiska zraka na balon in sladke penice. Na sporedu so bile še številne druge zanimive aktivnosti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo