Nedelja, 17 november 2019
Iskanje

V Tržiču »trojček« pustarjev in pustark iz Medjevasi in Štivana

Voz Aladin in zataknjena svetilka nanizal tretji uspeh na letošnjih pustnih sprevodih

6. mar. 2019 | 11:00
Dark Theme

Voz iz Medjevasi in Štivana je zmagovalec torkovega (5. marca) pustnega sprevoda v Tržiču. To je že tretja letošnja zmaga za voz Aladin in zataknjena svetilka, ki je pred tem slavil na Opčinah in v Romansu. Drugo mesto je zasedel voz iz Štarancana, tretje mesto pa voz iz Praprota (Utapljamo se v plastiki).

Tik pod zmagovalnim odrom so pristali Sovodenjci s sorodno temo – V plastičnem morju. Med skupinami so se prvega mesta veselili vikingi iz Romansa, drugega mesta tržiški Carneval no mori mai, tretjega pa Fior di favole iz Morsana di Strada. Četrto mesto so zasedli padriško-gropajski pustarji (Je več kuharjev ku klobas), peti pa so bili Štmaverci s svojim cirkusom. Ljudje so se gnetli po tržiških ulicah in spremljali mimohod sprevoda, na čelu katerega je bila kočija, ki je vzbujala radovednost, saj se je v njej peljala posebna gostja – hrvaško-italijanska manekenka Nina Morić.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo