Sreda, 03 marec 2021
Iskanje

Mali projektni menedžerji pridobili življenjsko izkušnjo

9. apr. 2011 | 17:53
Dark Theme

Pridobitev izkušnje vodenja projekta, ki bo otrokom lahko služila tako v poklicnem kot v zasebnem življenju. To je bil cilj natečaja »Progetti in erba«, ki ga je pripravil Studio Bensa PM iz Gorice v sodelovanju z neprofitno družbo Project Management iz Milana in občino Gorica. Pobuda, ki je bila namenjena goriškim osnovnošolcem, se je zaključila v soboto z nagrajevanjem v Kulturnem domu, kjer so se zbrali otroci in vzgojitelji šole Pecorini (projekt »Rocket 23«), gledališke skupine salezijancev (projekt »Quando parlarono le ranocchie«), šole Zorzut iz Bračana (projekt Otroci pripovedujejo), šole De Amicis (projekt »Dante in CLIL«) in Dijaškega doma S. Gregorčič (projekt Učenci učijo starše).
Prvo mesto so osvojili otroci šole Pecorini, ki so si zamislili projekt posebne rakete, s katero bi na druge planete lahko prenašali najpomembnejše informacije o življenju na Zemlji. Na drugo stopničko so se uvrstili Dijaškega doma, ki so uresničili zgoščenko z videom in slovensko-italijanski slikovni slovarček, s katerimi so želeli italijansko govorečim staršem pomagati pri usvajanju slovenščine. Na razstavi si je bilo mogoče ogledati tudi delo otrok šole Zorzut, ki so napisali in ilustrirali nekaj pravljic, katerih vsebine temeljijo na motivih slovenske literarne in ljudske tradicije.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj mi pomeni 40-dnevni post?

17. feb. 2021 | 18:40
Zmernejše življenje
Zmernejše prehranjevanje
Odpoved alkoholu
Posta se ne držim
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo