Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Tat izkoristil pozabljivost študenta

3. mar. 2017 | 17:41
Dark Theme

Na klopi tržiške železniške postaje je pozabil nahrbtnik, v katerem je nosil nekaj osebnih predmetov in prenosni računalnik, v katerem je bila shranjena njegova diplomska naloga. Ko se je zavedal, da je odšel s postaje brez nahrbtnika, se je takoj vrnil v čakalnico. Na klopi je našel nahrbtnik, vendar računalnika v njegovi notranjosti ni bilo več.
Neprijetno presenečenje je 14. februarja doživel univerzitetni študent, ki se je v večernih urah vrnil iz Trsta v Tržič z vlakom. Medtem ko je čakal na punco, ki ga je prišla iskat z avtomobilom, je nahrbtnik odložil na klop. Ob prihodu dekleta je pozabil na nahrbtnik in ga pustil na klopi. Ko se je vrnil, v nahrbtniku ni bilo več računalnika znamke Apple, zato je mladenič takoj prijavil njegovo krajo železniški policiji.
Policisti so nemudoma sprožili preiskavo. Ogledali so si posnetke varnostnih kamer in kaj kmalu ugotovili identiteto tatu. Računalnik je ukradel 60-letni A.S. po rodu iz kraja Mattinata v pokrajini Foggia, ki so ga sile javnega reda v preteklosti že nekajkrat obravnavale zaradi podobnih dogodkov. Moški je z osebno prtljago in z ukradenim kovčkom stopil na nočni vlak; najprej se je za njim izgubil vsaka sled, naposled so ga izsledili policisti iz Neaplja, s katerimi so se postavili v stik uslužbenci tržiške železniške policije. Na žalost 60-letnik pri sebi ni več imel ukradenega računalnika, saj ga je že prodal. Moškega so ovadili zaradi kraje, sodili mu bodo na goriškem sodišču.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava