Sobota, 16 februar 2019
Iskanje

Števerjanski festival pred vrati

23. jun. 2017 | 19:54
Dark Theme

Le slaba dva tedna še manjkata do festivala narodno-zabavne glasbe v Števerjanu, ki bo letos praznoval 47 let. Festival, ki bo na sporedu od 7. do 9. julija med Borovci, sta v Trgovskem domu v Gorici predstavila predsednik društva F.B. Sedej Filip Hlede in novoizvoljena tajnica Liza Terčič.
Na letošnji glasbeni prireditvi bo sodelovalo kar 16 ansamblov iz Slovenije, ki bodo občinstvu zaigrali po dve pesmi: eno iz zakladnice slovenske narodno-zabavne glasbe in eno izvirno pesem. »Škoda, da med nastopajočimi ni ansamblov iz zamejstva,« je obžaloval Hlede. Vsi tekmovalci, ki se bodo potegovali za nagrade, bodo nastopili v petek in soboto, 7. in 8. julija. Najboljše bo strokovna komisija, ki jo sestavljajo priznana imena v svetu narodno-zabavne glasbe (med njimi sta Denis Novato in Slavko Avsenik mlajši), izbrala za finalno fazo, ki bo na sporedu v nedeljo, 9. julija. Tudi letos bo publika v petek in soboto z glasovanjem lahko izbrala najljubši ansambel večera. Skupini, ki bosta prejeli največ glasov, se bosta potegovali za prva mesta v finalnem delu. Kot častni gostje bodo v nedeljo nastopili Beneški fantje, ki praznujejo častitljivo 65-letnico neprekinjenega delovanja.
Večere bo vodila Tjaša Hrobat, ki ji bo ob strani stal slovenski radijski voditelj Jure Sešek. V primeru slabega vremena bo festival potekal v prenovljeni dvorani ali v šotoru, ki ga bo nudila ZSKP.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo