Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Na skupnem trgu tekla kri

3. avg. 2018 | 18:13
Dark Theme

Ljubezenska zgodba se očitno ni razpletla na najboljši način, z najhujšimi posledicami - kar nam je bilo dano videti na kraju dogodka - pa jo je odnesel moški, sicer italijanski državljan.
Obiskovalci bara Bordo, ki iz poslopja novogoriške železniške postaje gleda na Trg Evrope - Transalpino, so bili v četrtek pod večer priča neobičajnemu prizoru. Medtem ko so sedeli ob pijači pri mizicah pred postajo, se je iz teme na cesti naenkrat prikazal moški srednjih let. Ker je stopal z negotovim korakom, je marsikdo pomislil, da je pregloboko pogledal v kozarec. Kmalu pa so ugotovili, da je šlo za resno zadevo. Po obrazu, rokah in majici je bil namreč pomazan s krvjo. Stopil je do najbližje mizice in v italijanskem jeziku olikano vprašal, ali lahko kdo pokliče rešilno vozilo. Zatem se je oddaljil nekaj korakov in nezavesten padel na tla. Prisotni so takoj poklicali reševalno službo, ki je na prizorišče prišla po nekaj minutah. Preden so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico, se je predramil in slovenskim policistom, ki so prišli na kraj, obrazložil, kaj se je pravzaprav zgodilo. Šlo naj bi za obračun med njim in njegovo partnerko. Sprla sta se ob železniški progi, v notranjem delu železniške postaje. Ženska naj bi izgubila nadzor nad sabo, zgrabila prazno steklenico piva in moškega mahnila po obrazu tako silovito, da se je steklenica razbila. Ker ji to ni bilo dovolj, je isto storila še s kozarcem, nakar je pobegnila. O prepiru so pričali krvni madeži in razbito steklo, ki jih je odstranilo osebje bara. Redni obiskovalci lokala so v preteklosti že bili priča tovrstnim prizorom. »Ženska je že pred nekaj meseci pretepla partnerja,« so povedali.
Moški naj bi ne bil v življenjski nevarnosti. Potem ko so ga odpeljali s prizorišča partneričinega napada, so na skupni trg prišli karabinjerji. S slovenskimi policisti so se pogovorili sredi Vecchietovega mozaika, pri čemer so sogovorniki ostali vsak na svoji strani državne meje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava