Sobota, 16 februar 2019
Iskanje

Zamašili so jim usta in grozili z mačetami in s sekirami

31. avg. 2018 | 19:58
Dark Theme

Oborožene rope so izpeljali z nasiljem, saj so poleg pištol uporabljali tudi mačete, enorezne dolge nože za sekanje, in pa sekire. Svoje žrtve so natančno izbirali, saj so le v redkih primerih oropani prijavili nasilje, ki so ga bili doživeli. Goriški karabinjerji pa so vendarle uspeli stopiti na prste nasilnežem in razkrinkati kitajsko kriminalno združbo, ki je sejala strah predvsem med sonarodnjaki.
Povod za preiskovalno akcijo Crimini d'Oriente (Zločini z vzhoda) je bil poskus ropa, ki ga je kriminalna naveza pred nekaj meseci zakrivila v Špetru ob Soči. Pozornost goriških karabinjerjev sta tedaj pritegnila predvsem neobičajno nasilje roparjev in pa dejstvo, da so njihove žrtve bile kitajski državljani. V nadaljevanju preiskave so ugotovili, da so karabinjerji tovrstne oborožene rope že zabeležili v Mestrah, Mantovi, Milanu, Trevisu in Rovigu. Ropov in tatvin je bilo devet, imele pa so nenavaden skupni imenovalec: roparji so pri svojih dejanjih uporabljali nasilje, oboroženi pa so bili z mačetami – to je enorezen velik nož za sekanje, s katerim si v tropskem okolju običajno utirajo pot v gozdu –, s sekirami, noži in pištolami. Nedolžnim žrtvam so nato zamašili usta in jih privezali z objemkami za cevi.
Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.


Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo