Četrtek, 13 december 2018
Iskanje

Haskija zapustil kar na ulici in se odselil

8. okt. 2018 | 18:04
Dark Theme

Po središču Ronk se je prejšnje dni potikal lep sibirski haski. Opazili so ga številni domačini, ki so najprej pomislili, da je pobegnil lastniku, kot se s psi včasih dogaja. Ker so ga še naprej videvali po ronškem mestnem središču, so krajani poklicali na pomoč na redarsko poveljstvo in redarje opozorili, da se haski brez gospodarja že nekaj dni sprehaja po mestu. Redarji so psa prijeli in ugotovili, da je sicer vpisan v pasjo matično knjigo ronške občine in označen z mikročipom. Njegov lastnik je 54-letni državljan Bosne in Hercegovine, ki ga v Ronkah ni več na spregled. Redarji še preiskujejo, zakaj je moški psa zapustil na ulici in zakaj se je sploh odselil iz ronške občine, kjer formalno še ima svoje bivališče. Po opravljenem preverjanju so psa odpeljali v pesjak, kjer so ga nahranili in mu zagotovili začasno zavetišče. Pes je zdaj v dobrem zdravstvenem stanju; ker lastnika ni na spregled, bodo po vsej verjetnosti psu poiskali novega lastnika.
Na ronški občini preverjajo, ali bi lahko lastnika ovadili, saj je psa zapustil na ulici, ne da bi ga komurkoli zaupal v oskrbo, pri čemer je kršil zakon o ravnanju z domačimi živalmi. V pasjo matično knjigo ronške občine je sicer vpisanih 1850 psov, kar je nekaj več kot lani, ko so jih našteli 1819; skupno ima ronška občina 12.000 prebivalcev.

Če želite komentirati, morate biti registrirani

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Koliko knjig ste prebrali letos?

12. dec. 2018 | 7:00
Nobene
Eno
Do pet
Do deset
Več kot deset
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo