Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Sladice za vse okuse

5. nov. 2018 | 18:14
Dark Theme

Ljubitelji sladic bodo od jutri (petka, 9. novembra) do nedelje, 10. novembra, prišli na svoj račun v goriškem mestnem središču, kjer bo na sporedu sejem Sladice ob meji. Približno 60 stojnic bo ponujalo dobrote iz dvanajstih različnih držav, od Kitajske do Maroka. Nameščene bodo po korzih Italia in Verdi ter ob ljudskem vrtu.
»Kitajska, Avstrija, Hrvaška in Francija so le nekatere izmed držav, ki bodo zastopane na prireditvi,« razlaga občinska odbornica Arianna Bellan. Sejem so že izpeljali v letih od 2013 do 2015, ko večjega uspeha ni doživel, po izjemnem uspehu letošnjih Okusov ob meji pa so se na občini odločili, da bodo zopet priredili manjši gastronomski dogodek. »Z organizacijo smo se lotili šele oktobra, tako da je letošnja izvedba kakorkoli poskusne narave. Preverili bomo, ali je tudi za sladice veliko zanimanja,« pravi goriški župan Rodolfo Ziberna, ki se nadeja, da bi Sladice ob meji v letih postala tradicionalna uvodna prireditev v božični praznični čas.
Ponudba bo raznolika. Obiskovalci bodo lahko pokusili goriška pinco in potico, na voljo bodo tudi gubana, palačinke, madžarski kurtoši, avstrijska sacher torta, kitajski ocvrti sladoled... »Gorica ima potencial, da postane gastronomska destinacija. Upamo, da bomo tudi s to prireditvijo uspeli privabiti obiskovalce v mesto,« zaključuje Rodolfo Ziberna.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava