Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Alenka Florenin ne kandidira za županjo

Občinske volitve v Sovodnjah

19. mar. 2019 | 7:33
Dark Theme

Dosedanja sovodenjska županja Alenka Florenin se ne bo potegovala za tretji županski mandat.

»Še naprej bom zraven, v kolikor se bomo znotraj Občinske enotnosti tako dogovorili, vendar ne bom več kandidirala za župansko mesto,« nam je včeraj povedala Floreninova in pojasnila, da so seveda že stekli pogovori za evidentiranje županskega kandidata Občinske enotnosti. Imena še ni hotela razkriti, vendar je povedala, da bo mogoče kaj več znanega po današnji seji, ki jo Občinska enotnost sklicuje ob 20.30 na sedežu kulturnega društva Skala v Gabrjah. Nanjo vabijo prijatelje in somišljenike, s katerimi se bodo pogovorili o letošnjih lokalnih volitvah.

V začetku februarja je deželni svet odobrili sklep, ki županom občin z največ 2000 prebivalci dopušča tretji zaporedni mandat, medtem ko za vse druge občine ostaja v veljavi omejitev na največ dva zaporedna županska mandata. V sovodenjski občini so imeli ob koncu lanskega leta 1718 prebivalcev, tako da bi Floreninova lahko spet kandidirala, vendar se je županski kandidaturi odrekla, kar je bilo sicer slutiti že v prejšnjih mesecih.

V kratkem se bo o morebitni tretji kandidaturi morala izreči tudi števerjanska županja Franca Padovan, ki je ravno tako zaključuje svoj drugi zaporedni mandat; v prejšnjih mesecih je izrazila pripravljenost na ponovno kandidaturo, sicer je hkrati opozorila, da bo odločitev sad dogovora znotraj števerjanske sekcije stranke Slovenske skupnosti.

V deželi Furlaniji Julijski krajini bodo letos obnavljali občinske uprave v 118 občinah, med katerimi jih je dvanajst iz goriške pokrajine.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo