Torek, 27 oktober 2020
Iskanje

Andrejev sejem in decembrski dogodki brez nepremostljivih težav, pod vprašajem vrtiljaki

Občine v teh tednih odločajo, kako bo s prazničnimi prireditvami

16. okt. 2020 | 8:10
Dark Theme

Praznično obdobje, ki se na Goriškem tradicionalno začenja z Andrejevim sejmom, bo letos po sili razmer drugačno. Goriška uprava v teh tednih skuša ugotoviti, katere dogodke bo sploh mogoče izpeljati. Tradicionalni sejem, poudarja župan Rodolfo Ziberna, nameravajo prirediti – s stojnicami naj ne bi bilo nepremostljivih težav –, pod vprašajem pa so vrtiljaki. Tudi z dogodki Goriškega decembra naj ne bi bilo večjih težav, za silvestrovo pa naj bi tudi letos lahko občudovali ognjemet, praznika na Travniku pa ne bo.

V Ronkah so se že odločili, da letos ne bo priljubljenega turnirja v »curlingu«. Prav tako so odpovedali božično vas, novembrsko »kostanjado« in štefanovanje. V Tržiču je občinska uprava odločila, da Miklavžev sejem, najodmevnejši mestni praznik, letos odpade. Na novogoriški občini pa so zaenkrat glede organizacije prazničnih prireditev, ki jih nameravajo letos še nadgraditi, optimistični. V teh dneh pa čakajo na mnenje NIJZ, ki ga morajo predhodno pridobiti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Si boste naložili aplikacijo Immuni?

6. okt. 2020 | 16:18
Da
Ne
Sem si jo že
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo