Nedelja, 29 januar 2023
Iskanje

Andrejev sejem poživil Gorico

Sejem še danes in jutri, vrtiljaki do 11. decembra

Gorica |
4. dec. 2022 | 7:50
Dark Theme

Tridnevni Andrejev sejem, ki po dveh letih prekinitve zaradi pandemije koronavirusa spet poteka v tradicionalni obliki, se je včeraj začel v znamenju muhastega vremena.

Dokler je vreme držalo (pod večer je začelo deževati), so na svoj račun prišli zlasti številni otroci, ki se kljub neugodnim vremenskim napovedim, niso hoteli odpovedati vožnji z vrtiljaki, medtem ko se med stojnicami z najrazličnejšim blagom (in kramo) ni trlo ljudi. Kar nekaj obiskovalcev je sicer prišlo iz vseh sosednjih krajev v Sloveniji, kjer so na goriški poulični sejem z dolgo zgodovino še vedno izredno navezani in se nanj iz leta v leto radi vračajo.

Kramarji bodo mestno središče zapustili ob zaključku jutrišnjega dne, medtem ko bodo vrtiljaki ostali v Ljudskem vrtu vse do 11. decembra.

Z Andrejevim sejmom se je v Gorici v bistvu začel niz decembrskih prazničnih dogodkov, ki se bo nadaljeval vse do začetka januarja. Včeraj so v pokriti tržnici odprli razstavo jaslic in fotografij, medtem ko je za poživitev Raštela poskrbelo združenje Autoktona z degustacijo vin iz Ceglega. Danes bo krajevna vina mogoče pokusiti med 10. in 22. uro. Ob 11.30 bodo predstavili razna avtohtona vina z rebulo in malvazijo na čelu, ob 13. uri bo na vrsti degustacija vin iz posestva Villa Vasi. Ob 16. uri bosta kuharski mojstrici Michela Fabbro in Chiara Canzoneri poskrbeli za prikaz priprave gorčice.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava