Petek, 22 november 2019
Iskanje

Brestovec gori

Na delu gasilci, civilna zaščita in gozdna straža, pokrajinska cesta št. 15 zaprta

10. jul. 2019 | 18:23
Dark Theme

Območje Brestovca je v teh urah zajel silovit požar. Klic iz doberdobske občine so goriški gasilci prejeli okrog 16. ure: zagorela je travnata površina pri Devetakih, zaradi vetra pa se je ogenj začel hitro širiti proti Poljanam in nato proti sovodenjski občini in Zagraju. Gasilci z goriškega poveljstva so se na prizorišče požara odpravili s štirimi vozili. Prišli so tudi prostovoljci doberdobske in drugih ekip civilne zaščite, tržaški in tržiški gasilci ter gozdna straža. Pokrajinsko cesto št. 15 so zaprli, promet preusmerjajo karabinjerji. Na pomoč je prišel tudi helikopter za zračno gašenje, saj se ogenj hitro širi in je zajel tudi težko dostopna območja. Črn dim je videti daleč naokrog, vije se tudi nad hišami pri Vižintinih.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo