Četrtek, 18 avgust 2022
Iskanje

Čakajo na sanacijo sedeža

Kulturno društvo Jadro se že od novembra 2019 ne more posluževati svojega sedeža

Romjan |
29. mar. 2021 | 10:28
Dark Theme

Kulturno društvo Jadro se že od novembra 2019 ne more posluževati svojega sedeža, ker ronška občina oz. podjetje za neprofitne gradnje Ater še nista poskrbela za sanacijo in prepleskanje društvenih prostorov, potem ko je vanje pronicala voda iz sosednjih stanovanj.

»Novembra 2019 je v stanovanju v drugem nadstropju začela puščati voda; na stropu našega sedeža je takrat nastal velik madež. Kmalu po lanski veliki noči je spet puščalo, tokrat v nekem drugem stanovanju v prvem nadstropju. Vode je bilo toliko, da smo morali poklicati na pomoč gasilce,« pojasnjuje predsednik društva Jadro Karlo Mucci. Puščanje vode je povzročilo škodo tudi v dveh stanovanjih v pritličju, ki sta zraven Jadrovega sedeža. V enem stanovanju je bil nekoč sedež društva upokojenih karabinjerjev, ki so zatem odšli drugam, v drugem so v preteklosti svoje dejavnosti vodile članice društva Unione donne italiane (UDI), zatem so prostore dali v uporabo združenju Pro Loco iz Romjana.

»Obe stanovanji zraven našega, v katerih so nekoč imeli svoja sedeža upokojeni karabinjerji in članice društva UDI, je januarja podjetje Ater saniralo in prepleskalo, našega pa ne,« opozarja Mucci, ki je večkrat pisal tako na ronško občino kot tudi na podjetje Ater, vendar pravega odgovora še ni dobil. »Če občina ne more rešiti zadeve, naj nam to sporoči; sprožili bomo nabirko prostovoljnih prispevkov in sami poskrbeli za ureditev sedeža,« poudarja predsednik društva Jadro, v katerem imajo zaradi neuporabljivosti prostorov vrsto težav. Med lanskim letom niso uspeli izpeljati nekaterih tečajev, odpadle so tudi razne seje. Zaradi koronavirusa je sicer društveno delovanje omejeno, vendar sedež kljub temu potrebujejo. Karlo Mucci ne nazadnje pojasnjuje, da društvo Jadro s prostori ne razpolaga brezplačno: za uporabo svojega sedeža plačujejo ronški občini najemnino.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava