Torek, 21 maj 2019
Iskanje

Čezmejna kandidatura ima podporo županov

Evropska prestolnica kulture leta 2025

Gorica |
15. mar. 2019 | 8:33
Dark Theme

Župani trinajstih severnoprimorskih občin, ki sestavljajo Svet Goriške razvojne regije, so včeraj na Zemonu vnovič podali soglasje k projektu kandidature Nove Gorice in Gorice za Evropsko prestolnico kulture (EPK) leta 2025. Strinjali so se tudi s tem, da vsaka občina imenuje svojega predstavnika, ki bo komuniciral s pripravljalnim odborom kandidature. Svet je sicer takšno soglasje že podal na eni izmed preteklih sej, ponovna potrditev projekta je bila potrebna zato, ker se je po lanskih jesenskih lokalnih volitvah v sedmih občinah zamenjalo občinsko vodstvo.

Župani so bili glede podpore in imenovanja predstavnikov soglasni. Vodja kandidature Nove Gorice in Gorice za EPK 2025, Neda Rusjan Bric, jim je orisala glavne smernice projekta in poudarila, da le-ta vključuje širše območje, ne le zgolj Gorico in Novo Gorico, ter da bo poleg kulture vključeval še druga področja. Dodala je, da v okviru morebitnega naziva EPK ne gre pričakovati uresničevanja infrastrukturnih projektov, temveč programe in projekte, ki bodo imeli trajnostne učinke na širšem območju.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Na letošnjih evropskih volitvah:

16. maj. 2019 | 19:15
bom glasoval v skladu s tradicijo
bom spremenil svojo volilno navado
sem še neodločen, koga naj volim
še ne vem, ali bom volil
ne bom volil
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo