Četrtek, 28 maj 2020
Iskanje

Emporijem solidarnosti 90.000 evrov prispevka

Fundacija Goriške hranilnice je denar namenila v sklopu tesnega sodelovanja z nadškofijsko Karitas, ki Emporije upravlja

6. apr. 2020 | 7:33
Dark Theme

Fundacija Goriške hranilnice, neprofitna ustanova, ki ima kot cilj družbeno in ekonomsko promocijo območja goriške pokrajine, svojo pomoč izkazuje tudi v času koronavirusa. Osebam, ki so v ekonomski stiski zaradi izrednih ukrepov za zajezitev okužbe, bo pomoč namenila v sodelovanju z goriško nadškofijsko Karitas. Fundacija bo namreč trem Emporijem solidarnosti na Goriškem, kjer ljudje brezplačno dobijo živila in nujne življenjske potrebščine, namenila izreden prispevek v višini 90.000 evrov. V treh trgovinah (v Gorici, Gradišču in v Tržiču), ki jih upravlja goriška nadškofijska Karitas, bodo z omenjenim prispevkom potencirali storitve za osebe, ki potrebujejo pomoč. Vzpostavili bodo tudi dostavo na dom za živila in nujne potrebščine, tudi v občinah na Goriškem, kjer emporijev solidarnosti ni.

»Sodelovanje z nadškofijsko Karitas je eno izmed temeljev delovanja Fundacije; v teh razmerah je še toliko bolj važno, da ustanove na teritoriju med sabo sodelujemo in tako dodelimo pomoč vsem, ki to potrebujejo, v čim krajšem času,« pravi predsednica Fundacije Roberta Demartin. »Takoj na začetku izrednih razmer je Fundacija dala svojo razpoložljivost in skupaj s Karitas poiskala načine, kako bi lahko pripomogla k olajšanju težav. Naš doprinos pa se ne konča tu: v teku leta bomo v tesnem sodelovanju s Karitas preučili, kako lahko še naprej pomagamo osebam na našem območju,« zaključuje Demartinova. Fundacija je poleg prispevka nadškofijski Karitas svojo pomoč skupnosti izrazila tudi s podporo zdravstvenim ustanovam. Tržaško-goriškemu zdravstvenemu podjetju je tako namenila prispevek v višini 250.000 evrov za nakup zdravstvene opreme.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo