Sreda, 24 julij 2024
Iskanje

Go2go po novem tudi v Gorici

Zaživela je čezmejna izposoja koles, ki še bolj povezuje somestje dveh Goric in Šempeter

Gorica |
17. nov. 2022 | 16:12
Dark Theme

V tem tednu je sistem izposoje koles Go2go, ki je v novogoriški mestni občini prebivalcem na voljo od maja lani, postal čezmejen. Tudi v Gorici so namreč na treh lokacijah postavljena priklopna mesta Go2go. Kolesa bo tako odslej mogoče pustiti ali prevzeti na Travniku, na Diazovi ulici in na goriški železniški postaji. »Somestje tako zdaj prebivalcem zagotavlja učinkovito mobilnost,« poudarja novogoriški župan Klemen Miklavič, medtem ko goriški župan Rodolfo Ziberna izpostavlja, da je tudi nova pridobitev posledica tega, da sta »Gorica in Nova Gorica spoznali, da se lahko razvijata samo s skupnimi moči«.

Na novogoriški občini pravijo, da je obstoječi javni avtomatiziran sistem izposoje koles Go2go, ki je del sistema Nomago Bikes, med uporabniki že zelo priljubljen. Trenutno si kolesa lahko na širšem območju Nove Gorice izposodijo na osmih priklopnih mestih, med njimi je eno v Šempetru, do spomladi prihodnje leto pa bo postavljenih še 13 novih postajališč. S pridobitvijo novih postajališč za kolesa Go2go v Gorici pa so razširili možnost uporabe in hkrati povečali uporabnost tega sistema tudi v čezmejnem ključu.

Gorica, Nova Gorica in Šempeter-Vrtojba, občine ustanoviteljice Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje EZTS GO, si že nekaj časa prizadevajo za vzpostavitev čezmejnega sistema izposoje koles. V Gorici je zdaj postavljenih skupno šest priklopnih mest za kolesa Go2go na treh postajališčih na prometnejših točkah v mestu, srednjeročni načrt pa je vzpostaviti sistem, ki bo v vseh omenjenih občinah enak in bo na ta način uporabniku omogočal udobno in učinkovito uporabniško izkušnjo. Izposoja Go2go koles je v Gorici mogoča ob predhodni registraciji z uporabo mobilne aplikacije Nextbike, ki si jo uporabnik naloži na svoj mobilni telefon, ali s pomočjo uporabniške kartice, ki jo je moč dobiti na prodajnem mestu Potovalne agencije Nomago. Vračilo pa se izvede s parkiranjem in zaklepom kolesa v priklopna mesta sistema Go2go.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava