Petek, 26 februar 2021
Iskanje

Iz zmagovite risbe bo nastal kostum

Društvo Karnival bo 15. februarja nagradilo zmagovalca natečaja Oblecimo Karnival

21. jan. 2021 | 12:05
Dark Theme

V društvu Karnival so si še med lanskim letom zamislili likovni natečaj, ki bi predstavljal uvod v pustno sezono. Poimenovali so ga Oblecimo Karnival, saj so se odločili, da bodo na podlagi najlepše risbe sešili pravi pustni kostum. Natečaj je bil namenjen vsem, ki jim je pust pri srcu, tako otrokom kot odraslim. Organizatorji natečaja so udeležence pozvali, naj v svoje risbe vključijo očala, nos in brke, ki so prisotni na društvenem logotipu.

V prejšnjih tednih je tričlanska žirija ocenila skupno 47 risb, ki so prispele na društveni sedež. Med drugim so se natečaja udeležili nekateri razredi osnovne šole Frana Milčinskega s Katinare in osnovne šole z Vrha. Žirijo so sestavljale sovodenjska likovna umetnica Janina Cotič, akademska slikarka Katerina Kalc in šivilja Klavdija Uršič, ki so zmagovalca proglasile sedemletnega Lorisa Visintina. Na podlagi njegove risbe bodo sešili Karnivalov kostum, sicer bodo zmagovalca nagradili v ponedeljek, 15. februarja, na sedežu društva v Gabrjah. Vse prejete risbe so objavili na svoji spletni strani.

V društvu Karnival, ki se je letos zaradi koronavirusa moralo odpovedati svojemu tradicionalnemu tridnevnemu pustovanju in sprevodu, poleg tega pripravljajo spletno predstavitev posnetka o totemih in klopcah, ki jih bodo postavili po sovodenjski občini; ne nazadnje bodo na spletu objavili fotografije otroških izdelkov, ki so nastali na sovodenjski in vrhovski šoli, kjer so vodili projekt o pustnih likih na Vrhu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj mi pomeni 40-dnevni post?

17. feb. 2021 | 18:40
Zmernejše življenje
Zmernejše prehranjevanje
Odpoved alkoholu
Posta se ne držim
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo