Sreda, 21 februar 2024
Iskanje

Jeseni pasji park

V Novi Gorici tik ob meji

16. avg. 2022 | 7:33
Dark Theme

Nova Gorica naj bi jeseni vendarle dobila pasji park. Raztezal se bo na površini 800 kvadratnih metrov, razdeljen bo na dva dela. Mimoidoči lahko vzdolž Kolodvorske poti, v neposredni bližini nekdanjega mejnega prehoda Solkan že vidijo ograjen prostor, ki ga bodo v kratkem dopolnili še z nekaterimi podrobnostmi, kot so informativne table z navodili za uporabo parka in ustrezno opremo.

Gre za skoraj 30 tisoč evrov vredno investicijo, katere izvedba se je že večkrat zamaknila, a je sedaj po besedah Marjana Juga z novogoriške mestne občine že skoraj zaključena. »V septembru pa pričakujemo, da bi otvoritev naredili v sklopu občinskega praznika, ko bo objekt tudi predan v uporabo.« Tik ob poligonu bo locirana tudi meddržavna kolesarska steza, ki je že v nastajanju.

Pasji park bo opremljen z namensko urbano opremo in pasjimi ovirami. V vhodnem prostoru je nameščen tudi pitnik. Sicer pa bosta štirinožcem na voljo dve različni površini: večja, ki meri 417 kvadratnih metrov, bo namenjena za večje, manjša s površino 312 kvadratnih metrov pa za manjše pse. Vstop je urejen preko skupnega vhodnega prostora površine sto kvadratnih metrov in je tlakovan s pranimi ploščami.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava