Petek, 24 januar 2020
Iskanje

Marjan Šarec obiskal števerjanski festival

Predsednika vlade RS je na občini najprej sprejela županja Franca Padovan, Šarec je nato pozdravil publiko s festivalskega odra

7. jul. 2019 | 21:08
Dark Theme

»V Števerjanu sem rojen, tu sem doma,« so števerjanski otroci zapeli predsedniku vlade Republike Slovenije Marjanu Šarcu, ki je danes popoldne obiskal festival narodno-zabavne glasbe v Števerjanu.

»Neuradno himno« Števerjancev, »Zarjo Števerjana«, so otroci zapeli ob Šarčevem prihodu pred števerjansko mestno hišo. Tu ga je sprejela števerjanska županja Franca Padovan in vsi člani občinskega sveta skupaj tudi s predsednico društva F. B. Sedej Ilario Bergnach. Po krajšem srečanju ob navzočnosti vseh občinskih svetnikov in generalnega konzula RS v Trstu Vojka Volka, nato pa ločeno z županjo, je Šarec prišel na samo festivalsko prizorišče med borovce. Po tradicionalnem nagovoru, na festivalskem odru, predsednice društva Ilarie Bergnach in županje Padovanove, je prisotne pozdravil tudi odbornik Dežele FJK Pierpaolo Roberti. Kot zadnji, najuglednejši, gost je Šarec nato pozdravil množično festivalsko publiko in povedal, da zakladnico slovenske narodno-zabavne glasbe že 49 let bogatijo tudi skladbe, ki izvirajo s tega festivala, »ki je za nas še toliko bolj pomemben, ker je v Zamejstvu,« je poudaril še predsednik vlade, ki je v Števerjanu doživel topel sprejem.

Na festivalski oder je nato stopilo petnajst ansamblov, ki jih je komisija prepustila v finale: Žurerji, Vrli muzikanti, Veseli Savinjčani, Prisrčniki, Rožnik, Raubarji, Murni, Petovia kvintet, Mladi Pomurci, Zadetek, Valovi, Dolenjskih 5, Razgled, Pik Lun’ca.

Zmagovalce bodo razglasili ob koncu festivalskega večera. Dogajanju lahko sledite na družabnih omrežjih društva Sedej.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo