Nedelja, 12 julij 2020
Iskanje

»Mi odpiramo meje, enako naj storijo ostali«

Minister Federico D’Incà v Redipulji pozval druge evropske države k ukinitvi omejitev prehajanja državnih meja

3. jun. 2020 | 0:02
Dark Theme

»Italija s 3. junijem odpira meje vsem prebivalcem schengenskega območja; isto morajo storiti tudi druge države,« je poudaril minister za odnose s parlamentom Federico D’Incà ob robu včerajšnje svečanosti ob dnevu republike pred spominsko kostnico v Redipulji, ki je zaradi koronavirusa potekala v skromnejši obliki v primerjavi s prejšnjimi leti. Udeležili so se je le nekateri predstavniki vojaških oblasti in civilnih oblasti, saj svečanost ni bila odprta za javnost. Med drugimi so bili navzoči županja občine Foljan - Redipulja Cristiana Pisano, predsednik deželne vlade Massimiliano Fedriga in predsednik deželnega sveta Pier Mauro Zanin.

Minister je še povedal, da je Italija s 3. junijem pripravljena sprejemati turiste iz cele Evrope, takoj zatem je opozoril, da državna vlada namenja posebno pozornost ravno ponovnemu zagonu gospodarskih dejavnosti, ki jih je preko dvomesečni »lockdown« zelo oškodoval.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo