Petek, 13 december 2019
Iskanje

Ne le tržnica ...

V Gorici so danes v okviru projekta Campagna amica odprli novo trgovino

Gorica |
19. okt. 2019 | 19:00
Dark Theme

Veliko ljudi se je danes zjutraj udeležilo odprtja nove pokrite tržnice zveze Coldiretti v Ulici IX Agosto, kjer je nekoč obratovala izposojevalnica filmov Blockbuster. Na tržnici bo trikrat tedensko – ob ponedeljkih med 15. in 19. uro ter ob torkih in sobotah med 8.30 in 13. uro – svoje dobrote ponujalo 16 kmetij z Goriškega in bližnjih krajev: na voljo bodo sveža zelenjava in sadje, vino, siri, olje, meso, moka, kruh, testenine, rože in še marsikaj. Za kmetijska podjetja bo to pomembna izložba, za občane pa priložnost, da si privoščijo kakovostno lokalno hrano. Med sodelujočimi je tudi Sara Devetak z Vrha, ki na tržnici ponuja med in marmelade, z dvojezičnim cenikom pa ob svojih izdelkih hvalevredno promovira tudi rabo slovenščine.

»Projekt nove tržnice je navdušujoč, saj ne gre za preprosto trgovino: postati želi kraj druženja, kjer bo Goričanom na voljo 400 kvadratnih metrov dobrot in dogodkov, ki bodo povezani z zdravo prehrano, zaščito kmetijstva in okolja ter razvojem turizma,« pravi goriški župan Rodolfo Ziberna.

Več v jutrišnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

27. nov. 2019 | 17:10
Trbiž
Na Žlebeh
Mokrine
Krvavec
Kranjska Gora
Zoncolan
Piancavallo
Forni di Sopra
Cerkno
Drugo
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo