Ponedeljek, 04 december 2023
Iskanje

Ne pokroviteljstva in niti srečanja

Društvo FVG Pride je goriško občino prosilo za sestanek, ostalo pa je brez odgovora

Gorica |
3. jun. 2021 | 19:40
Dark Theme

Goriška občina ni dodelila svojega pokroviteljstva deželni paradi ponosa, ki bo jeseni prišla v obe Gorici, ob tem ni sprejela prošnja za srečanje, ki ga je odboru posredovalo društvo FVG Pride ODV, saj društvu glede tega ni nikoli odgovorila.

Društvo je občino zaprosilo za pokroviteljstvo 30. aprila. Upravitelje je tudi pozvalo k vključitvi v mrežo Re.a.dy, ki povezuje javne uprave, ki se trudijo za preprečevanje vsakršne diskriminacije. Zaprosilo je tudi za srečanje, saj bo prav v Gorici potekala zaključna točka parade. Kot znano, je občinski odbor soglasno odklonil prošnjo za pokroviteljstvo, župan Rodolfo Ziberna pa je izjavil, da obsoja »vsakršno homofobno, diskriminatorno in nasilno obnašanje«, vendar ne deli »izzivalnega in površinskega razkazovanja, ki označuje parade ponosa«.

Društvo je po prvem pisnem odklonilnem odgovoru še enkrat zaprosilo za srečanje, vendar odgovora ni prejelo. »Zdi se nam absurdno, da bi se ne srečali z občinskim odborom pred parado, zato da bi skušali sodelovati za čim bolj varen potek dogodka,« je komentiral predsednik društva FVG Pride Nacho Quintana Vergara.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava