Torek, 06 december 2022
Iskanje

Nova Gorica naj bi dobila Center zelenih tehnologij

Zagotavljal bo infrastrukturno, strokovno, izobraževalno in administrativno podpora prenosu zelenih in trajnostnih inovacij v industrijo, kmetijstvo ter v urbano in naravno okolje

6. okt. 2022 | 7:33
Dark Theme

Novogoriški mestni svetniki bodo na svoji naslednji seji v četrtek, 13. oktobra, ugotavljali občinski interes za ustanovitev Centra zelenih tehnologij (CZT), ki bo infrastrukturna, strokovna, izobraževalna in administrativna podpora prenosu zelenih in trajnostnih inovacij v industrijo, kmetijstvo ter v urbano in naravno okolje. Omenjeni center naj bi predstavljal osrednje slovensko stičišče za vse aktivnosti povezane z uveljavljanjem trajnostnega razvoja, hkrati pa naj bi se uveljavil kot glavni center za razvoj in implementacijo zelenih tehnologij v Južni in Srednji Evropi.

Center zelenih tehnologij (CZT) želi združiti vse obstoječe industrijske in družbene potenciale, s čimer naj bi dosegli dolgoročne pozitivne učinke na lokalno in nacionalno gospodarstvo, življenjski standard, okoljske parametre ter družbeno-političen ugled države. Sklopi aktivnosti CZT bodo vključevali: raziskovalno-razvojno dejavnost, ki bo strogo aplikativno in industrijsko usmerjena s končnim ciljem prenosa dosežkov v proizvodnjo oziroma komercializacija produkta, finančno in tehnološko podporo inovativnim tehnološkim idejam ter izobraževalno in administrativno dejavnost za razvoj kapacitet za uspešen zeleni prehod družbe.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava