Petek, 12 julij 2024
Iskanje

Ob jubileju enkratno glasbeno doživetje

V Verdijevem gledališču v Gorici je zbor združenih pevcev Arsatelier nastopil z orkestrom slovenske Radiotelevizije in z mednarodno uveljavljenimi solisti

Gorica |
6. feb. 2023 | 18:27
Dark Theme

»Kjer glasba povezuje« je geslo 70-letnice Slovenskega centra za glasbeno vzgojo Emil Komel, ki se je uradno začela v soboto z izrednim koncertom v goriškem gledališču Verdi. Ko gre za uresničitev velikopoteznih glasbenih načrtov, so goriški pevci velikokrat pokazali, da znajo stopiti skupaj. Tako je bilo tudi tokrat, a v širšem smislu, saj je zbor združenih pevcev Arsatelier sodeloval z orkestrom slovenske Radiotelevizije in z mednarodno uveljavljenimi solisti pod vodstvom Marca Feruglia.

Ob svojem rojstnem dnevu je center Komel poskrbel za enkratno glasbeno doživetje v duhu Evropske prestolnice kulture, s sodelovanjem italijanskih in slovenskih izvajalcev. Občinstvo je z dolgim aplavzom nagradilo zamisel in nivo izvedbe, dodatne vsebine pa so na odru poudarili občinski odbornik Fabrizio Oreti ter predsednica in ravnateljica centra Komel Franka Padovan in Alessandra Schettino: 70-letna glasbena šola, ki od nekdaj tolmači obmejni duh s stalnim iskanjem stikov med skupnostmi in državami, je idealna posrednica kulturnih vrednot na poti do EPK 2025.

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava