Ponedeljek, 23 maj 2022
Iskanje

Ob ponovnem odprtju Kinemaxa na ogled Zgodbe iz kostanjevih gozdov

Goriška kinodvorana bo spet zaživela v četrtek, 9. julija, tržiška pa v torek, 14. julija

6. jul. 2020 | 7:33
Dark Theme

Kdor je v teh dolgih koronavirusnih mesecih pogrešal tudi čarobno temo kinodvoran in lepoto filma na velikem ekranu, bo kmalu spet prišel na svoj račun. Prihodnji četrtek, 9. julija, se namreč ponovno odpirajo vrata goriškega Kinemaxa, v torek, 14. julija, pa bo prišel na vrsto tudi tržiški. Odprtje bo zaznamovala tudi državna premiera filma »Zgodbe iz kostanjevih gozdov«, delo novoriškega režiserja Gregorja Božiča.

Kinodvorane so bile med prvimi ustanovami, ki so morale zamrzniti svoje delovanje že konec meseca februarja. Nekaj dni so nato bile spet odprte, kasneje pa je nastopil popoln »lockdown«, ki je trajal več mesecev. V kinodvoranah Kinemax so se pred kratkim pripravili na ponovno odprtje z vrsto ukrepov. »Specializirano podjetje je izpeljalo dezinfekcijo in razkuževanje vseh prostorov tako v goriški kot v tržiški kinodvorani. Tudi filtri za klimo so bili očiščeni. V torek se bodo vsi naši zaposleni tudi udeležili izobraževalnega tečaja za vse, kar zadeva koronavirusne ukrepe in preprečevanje okužbe,« razlaga Giuseppe Longo, direktor družbe Transmedia, ki upravlja goriški in tržiški multikino. Poleg vseh potrebnih korakov za preprečevanje okužbe so pri Kinemaxu tudi izvedli nekaj »lepotilnih« posegov. Zunanjost tržiške kinodvorane so tako na novo prepleskali v močno modro barvo. V Gorici pa so obnovili razsvetljavo v dvorani št. 1, ki je največja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo