Nedelja, 14 julij 2024
Iskanje

Obnova se bo začela spomladi in zaključila jeseni

Parkirišče pri Rdeči hiši bo prihodnje leto dobila nov videz

Gorica |
14. nov. 2023 | 8:53
Dark Theme

»Priprava izvršilnega načrta se bo začela v čim krajšem času, zaradi česar predvidevam, da bi gradbena dela lahko stekla spomladi in se zaključila jeseni prihodnjega leta.« Tako pravi goriški župan Rodolfo Ziberna v zvezi z obnovo ploščadi pri Rdeči hiši, potem ko je bila varianta k prostorskemu načrtu, ki omogoča nadaljevanje načrtovanja, vključena na dnevni red ponedeljkovega zasedanja občinskega sveta.

Poldrugi milijon evrov

Naložba v prekvalifikacijo parkirišča pri Rdeči hiši bo vredna poldrugi milijon evrov. Okoliške ceste bodo od parkirišča ločili z zelenico, okrog parkirišča bodo zgradili kolesarsko stezo in jo povezali s kolesarko stezo v Ulici Giustiniani.

Sredstva za preureditev ploščadi pri Rdeči hiši bodo črpali iz sedem milijonov evrov vredne postavke, ki je bila prvotno namenjena obnovi nekdanje tržnice na debelo.

Prvotni načrt so precej spremenili, tako da bo za prenovo nekdanje tržnice na debelo šlo 3,5 milijona evrov. Približno en milijon evrov bo potrebnih za prenovo Boccacciove ulice; ravno tako en milijon pa bo na razpolago za ureditev povezave med nekdanjo pokrito tržnico in Trgom Evrope / Transalpina.

Koncerti in dogodki

»Ploščad pri Rdeči hiši bo po obnovi še vedno primerna za organizacijo koncertov in drugih dogodkov na prostem,« pojasnjuje goriški župan. V začetku oktobra je kot znano pri Rdeči hiši nastopila ikona rock glasbe Patti Smith, ki se ji je v zaključnem delu koncerta na odru pridružila še tržiška pevka Elisa.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava