Torek, 17 september 2019
Iskanje

Odbojkar Jernej Terpin obiskal števerjanske učence

Prijetno presenečenje na osnovni šoli Alojza Gradnika

13. jun. 2019 | 8:42
Dark Theme

Obiskal jih je poklicni odbojkar, ki je svojo šolsko pot prav tako začel na šoli Alojza Gradnika. Števerjanski učenci in učenke so pred kratkim doživeli pravo presenečenje, saj so medse sprejeli Števerjanca in poklicnega odbojkarja Jerneja Terpina.

Dvaindvajsetletni in 195 centimetrov visoki Jernej je učencem predstavil svojo odbojkarsko pot. Naključno je odbojkarsko žogo prvič vzel v roke pri AŠZ Olympia v Gorici, ko je bil star osem let. Kot otrok je sprva želel igrati nogomet, a sta ga dež in veter pregnala v telovadnico, kjer še danes pridno trenira, seveda na višji ravni. Profesionalno je začel igrati pri klubu ACH Volley v Ljubljani, v dresu katerega je zmagal slovensko prvenstvo in srednjeevropski pokal. Njegova pot se je nato nadaljevala v Monzi, kjer je igral tudi proti Lorisu Maniaju, nekdanjemu prvoligašu, italijanskemu reprezentantu in sovaščanu. V sezoni 2018/19 je Terpin branil barve ekipe iz kraja Mondovì pri Cuneu v Piemontu.

Jernej Terpin med podpisovanjem avtogramov
Jernej Terpin med podpisovanjem avtogramov

Učencem je pokazal posnetek tekme, ki jo je odigral z moštvom ACH Volley proti Monzi in ob tem obrazložil pravila igre in tehniko igranja. V spomin je svoji nekdanji šoli daroval lasten odbojkarski dres, ugodil pa je željam učencev, s tem da je prijazno podpisoval avtograme.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

V katerem jeziku najraje prebirate knjige?

28. avg. 2019 | 17:38
V slovenščini
V italijanščini
V slovenščini in italijanščini
V drugih jezikih
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo