Petek, 10 julij 2020
Iskanje

Okusi ob meji letos še »varnejši«

V primeru prevelike gneče bodo začasno zaprli nekatere ulice

Gorica |
15. sep. 2019 | 11:15
Dark Theme

Okrog 300 predstavnikov varnostnih organov, katerim je treba prišteti še nekaj več kot sto prostovoljcev in zasebnih varnostnikov, bo skrbelo za miren potek poulične prireditve Okusi ob meji, ki bo od jutri do nedelje v goriško mestno središče predvidoma privabila več sto tisoč obiskovalcev iz Furlanije Julijske krajine, Slovenije in drugih krajev.

Da je štiridnevni kulinarični praznik tudi iz vidika zagotavljanja varnosti iz leta v leto večji zalogaj, so povedali udeleženci včerajšnjega srečanja na goriški občini, kjer so se ob županu Rodolfu Ziberni in pristojni odbornici Arianni Bellan zbrali prefekt Massimo Marchesiello, kvestor Paolo Gropuzzo, goriški poveljnik gasilcev Alessandro Giuseppe Granata, goriški poveljnik karabinjerjev Alessandro Carboni, predstavnik goriškega poveljstva finančne straže Marco Tomada in poveljnik goriške lokalne policije, Marco Muzzatti. Po prefektovih besedah bodo varnostni ukrepi podobni dosedanjim, na podlagi lanskih izkušenj pa bodo vnesli tudi dve izboljšavi.

»Sproti bomo nadzirali koncentracijo ljudi na prireditvenih prizoriščih. Če se jih bo ponekod zbralo preveliko, bomo lahko začasno zaprli nekatere ulice. Dostop novim obiskovalcem bo prepovedan za omejen čas, dokler se ne bo gneča nekoliko zmanjšala,« je povedal Marchesiello. Druga novost pa je odredba, ki se tiče upraviteljev stojnic: ob upoštevanju prepovedi uporabe kovinskega pribora in prodaje pijač v pločevinkah ali steklenih kozarcih (izjema so šotori), bodo morali na varnem hraniti nože, ki jih uporabljajo pri pripravi hrane: »Paziti bodo morali, da jim kdo nožev ne ukrade, saj gre za potencialno orožje,« je povedal Marchesiello.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo