Sreda, 20 november 2019
Iskanje

Podpisali pogodbo za izgradnjo brvi čez Sočo

Projekt vodi Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje EZTS GO

Solkan |
18. okt. 2019 | 7:28
Dark Theme

V Solkanu, v dvorani s pogledom na Sočo in Sabotin, so včeraj podpisali pogodbo za izgradnjo brvi čez Sočo. Projekt vodi Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje (EZTS GO), izvajalec del pa je novogoriško podjetje Kolektor CPG. Pri podpisu za najobsežnejše med infrastrukturnimi deli v okviru projekta Isonzo-Soča so bili navzoči župani treh občin ustanoviteljic EZTS GO, in sicer goriški župan Rodolfo Ziberna, novogoriški župan Klemen Miklavič in župan Občine Šempeter-Vrtojba Milan Turk, predsednik EZTS GO Matej Arčon in vršilka dolžnosti direktorice Tea Podobnik. Celoten projekt Isonzo-Soča, v sklopu katerega je brv čez Sočo drugi sklop del, financira Program Interreg V-A Italija-Slovenija 2014-2020.

Pogodbo so podpisali Podobnikova, trije župani občin ustanoviteljic in direktor podjetja Kolektor CPG, Kristjan Mugerli. Gradbena dela naj bi se začela že prihodnji teden, trajala pa naj bi eno leto.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo