Sobota, 21 maj 2022
Iskanje

Slovenska različica filma naletela na dober odziv

V Kinemaxu od srede predvajajo risanko Naprej (Onward), sinhronizirano v slovenščino

Gorica |
21. avg. 2020 | 6:25
Dark Theme

»Je film v angleščini s slovenskimi podnapisi?« – »Ne, gospa, sinhroniziran je v slovenščino,« – »Torej ne bom prav ničesar razumela. Mi boš pa ti prevajala,« reče gospa hčerkici.

Pogovor smo slišali pri blagajni goriškega Kinemaxa, ko so v sredo popoldne začeli predvajati filme, sinhronizirane v slovenščino. Prvi na vrsti je bil animirani film Naprej (Onward) studia Disney. Italijansko govoreča mama in njena hčerka, ki obiskuje slovenske šole, nista bili edini tovrstni primer: med obiskovalci dveh popoldanskih predvajanj je bilo slišati še nekatere starše, ki so na ogled filma pripeljali svoje otroke zato, ker se ti izobražujejo v slovenskih šolah. Poleg njih pa so se predvajanj udeležili številni Slovenci, tako bivajoči v Italiji kakor v Sloveniji, ki imajo odslej v Gorici na voljo tudi filmske uspešnice v slovenskem jeziku. Risanka Naprej bo v goriškem kinu na ogled skupno tri tedne.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo