Sreda, 03 junij 2020
Iskanje

Stiroporne plošče ob Soči in podvozu

Sanacijo bodo plačali sovodenjski davkoplačevalci

14. feb. 2019 | 7:38
Dark Theme

Za odvoz dveh kupov odrabljenih stiropornih plošč bo poskrbelo komunalno podjetje Isontina Ambiente. Stroškov za sanacijo ne bo neposredno krila sovodenjska občina, temveč jih bodo poravnali prav vsi sovodenjski davkoplačevalci s svojimi smetarinami.

V prejšnjih dneh je domačin med sprehajanjem ob robu Sovodenj naletel na dva kupa stiropornih plošč in takoj zatem opozoril občinsko upravo. »Pred dežjem oz. koncem tedna so neznanci stiropor odložili ob ostalinah nekdanjega rimskega mostu na soškem bregu ob robu Sovodenj; po dežju so očitno morali poiskati drugo lokacijo, saj je bil soški breg zaradi blata nedostopen. Drugi kup stiropora so tako odvrgli ob železniškem podvozu pri Škrljah,« pravi sovodenjska županja Alenka Florenin in pojasnjuje, da si je podjetje Isontina Ambiente že ogledalo obe lokaciji in bo v kratkem poskrbelo za sanacijo. »Stroške za odvoz odpadkov bodo morali poravnati prav vsi sovodenjski občani,« zagrenjeno ugotavlja županja in razlaga, da so neznanci v naravi skupno odvrgli približno dvajset kubičnih metrov stiropornih plošč. Zraven njih ni ometa ali drugega gradbenega materiala, tako da verjetno ne gre za zidarske odpadke. Po vsej verjetnosti so stiroporne plošče uporabljali za izolacijo.

Na sovodenjski občini so pridobili nekaj informacij, ki bi lahko privedle do odkritja krivcev, ki po prvih domnevah naj ne bi bili domačini. Županja kakorkoli poziva krajane, naj bodo pozorni na sumljiva vozila, ki se peljejo po robu vasi. »Kdor opazi karkoli sumljivega, lahko pride na občino in mu bomo prisluhnili. Še najbolje bi bilo, ko bi si zapisal tudi registrsko tablico sumljivih vozil,« pravi županja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje bi radi počitnikovali?

2. jun. 2020 | 16:42
V Sloveniji
V Italiji
Na Hrvaškem
V Grčiji
Drugje
Letos si počitnic ne bom mogel privoščiti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo