Ponedeljek, 26 julij 2021
Iskanje

V Gorici čezmejna vaja civilne zaščite

Danes od 8.00 do večernih ur

Gorica |
23. mar. 2019 | 8:33
    ?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">
Dark Theme

Civilna zaščita prireja danes v goriški občini obsežno vajo, pri kateri bo sodelovalo preko 180 prostovoljcev. Med vajo bodo preizkusili določila iz novega načrta zaščite in reševanja, ki ga je goriška občina sprejela decembra lanskega leta. Pri izvajanju aktivnosti se jim bo pridružilo še dvajset pripadnikov civilne zaščite in prostovoljnih gasilcev iz Nove Gorice, Šempetra-Vrtojbe in Kanala, tako da bo imela vaja tudi čezmejni značaj.

Prostovoljci se bodo zbrali ob 8. uri na goriškem sedežu civilne zaščite v Ulici San Michele ob robu Štandreža. Ob 9. uri bodo reševali pogrešano osebo pod podgorsko »pašerelo«. Ob 9.45 bodo namestili šotor v Ljudskem parku na Korzu Verdi, ob 10. uri bo sledilo krpanje nasipa v Ulici Grappate. Ob 10.30 bodo namestili šotorišče v Svetogorski ulici. Okrog 11. ure bodo reševali utopljenca iz Soče pod sejemskim razstaviščem. Ob 11.40 bodo postavili šotor na Travniku. Ob 14.30 bodo iskali pogrešanca v pevmskem parku. Ob 16. uri bodo pripadniki cvilne zaščite in prostovoljni gasilci iz Nove Gorice, Šempetra-Vrtojbe in Kanala poskrbeli za prečiščenje vode iz Korna, ki bo po njihovem posegu postala pitna. V večernih urah bodo prostovoljci civilne zaščite posegli zaradi nekaterih podrtih dreves in odlomljenih vej. Nekaj aktivnosti, povezanih z današnjo vajo, so izvedli že včeraj; med drugim je helikopter priletel na parkirišče športne palače Palabigot.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj menite o digitalnem covidnem potrdilu?

24. jul. 2021 | 8:00
a) Edina alternativa novemu lockdownu
b) Nesmiseln ukrep
c) Dobra ideja, a težko jo bo učinkovito izkoristiti
d) Ukrep, ki diskriminira
e) Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo