Petek, 15 november 2019
Iskanje

V Sovodnjah Šempolajci in Štmavrci

3. mar. 2019 | 19:03
Dark Theme

22. pustni sprevod društva Karnival v Sovodnjah je minil v znamenju veselega razpoloženja, velikega števila gledalcev in lepega sončnega vremena. Letošnja udeležba je bila rekordna: nastopilo je kar 21 skupin in vozov. To se pravi, da je bilo okrog 1500 pustnih šem. V kategoriji vozov so zmagali Šempolajci, ki so se predstavili spisano tematiko Šempolaj v čudežni deželi. Na drugo mesto se je uvrstil Štarancan (The fabolous 50’s). Tretji pa so bili člani Pustne klape Praprot (Utapljamo se v plastiki). Četrto mesto so si izborili pustarji KD Sovodnje, ki so izbrali podobno tematiko (V plastičnem morju). Peti pa je bil voz s Proseka in Kontovela.V kategoriji skupin so strokovno žirijo najbolj prepričali pustarji KD Sabotin iz Štmavra, ki so se predstavili z 20 let cirkusa. Drugi so bili Križani z Živalsko revolucijo. Na tretji stopnici zmagovalnega odra so bili Poljanci (Poljiwood). Za njimi pa člani skupine Opajski pust (Opajska klet puna vina). Peto mesto sta si ex aequo razdelili skupini Cerovlje (Kaj nam bo prihodnost prinesla še ne vemo ...) in KD Skala Gabrje (No vax, ma va-cin cin / ce pivo).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo