Sobota, 18 januar 2020
Iskanje

V znamenju kontinuitete

Občinska enotnost za župana kandidira Luco Piska

5. maj. 2019 | 14:01
Dark Theme

Kontinuiteta s sedanjo upravo in skupinsko delo sta značilnosti, ki ju je na petkovi predstavitvi liste sovodenjske Občinske enotnosti izpostavil njen županski kandidat Luca Pisk. Prvo srečanje s kandidati je potekalo na domačem županstvu, uvedla pa ga je sedanja županja Alenka Florenin, ki sicer tudi kandidira za občinski svet in je v tej fazi koordinatorka volilne kampanje. V znamenju kontinuitete je bilo najprej predstavljeno dosedanje delo občinske uprave, ki je poleg že zaključenih projektov nastavila tudi veliko novih, ki jih bo treba uresničiti v naslednjem mandatu. Floreninova se je zahvalila podžupanu Eriku Petejanu in odbornici Vesni Primožič za sodelovanje, nato pa predstavila županskega kandidata Piska »kot vestno in solidno osebnost naše skupnosti, z večdesetletno izkušnjo v zahtevni vlogi predsednika društva Karnival in odbornika v sovodenjskem društvu«.

»Cele tri mandate je že v občinskem svetu, kar pomeni, da dobro pozna problematike in prednosti teritorija,« je povedala Floreninova, medtem ko je Pisk v predstavitvi programa in kandidatov opozoril na ravnovesje med izkušenimi in novimi imeni ter med obema spoloma, saj je na listi v obeh primerih točna polovica enih in drugih. Veseli se mlajših obrazov, ki so jamstvo za nadaljnjo rast Občinske enotnosti, predvsem pa je poudaril, da je skupina odraz vrednot in vsebin, ki izhajajo iz plemenite povojne zapuščine naših prednikov. Povzel je glavne smernice programa in izpostavil, da je osnovan na realnih predlogih, ki izvirajo iz potreb teritorija in ljudi. Program zaobjema vsa področja, čeprav so zaradi številnih že začetih in načrtovanih gradbišč v ospredju predvsem javna dela, ki bodo preoblikovala videz številnih ulic, začenši s Prvomajsko ulico in Štradalto. Zaključil je rekoč, da je navajen resnega in operativnega dela, zato bo napel vse moči, da bo celotna skupina delovala učinkovito in složno.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo