Petek, 12 avgust 2022
Iskanje

»Zbadljiv, včasih nepošten humor, ki sili v razmislek«

V petek, 10. maja, bo v Sedejevem domu v Števerjanu premiera predstave »Ime«, zadnjega dela dramske družine F.B. Sedej

6. maj. 2019 | 10:15
Dark Theme

2018 je bilo »Leto šlagerja«. Repertoarju tekočih produkcij dramske družine F.B. Sedej iz Števerjana se bo poleg nizozemske drame, ki so jo lani ponovili osemkrat, letos pridružila »zbadljiva« komedija »Ime«. Odrsko delo je prosto povzeto po literarni predlogi dela »Le prénom«, ki sta ga napisala sodobna francoska avtorja Matthieu Delaporte in Alexandre de La Patellière. O predstavi, ki bo premiero doživela v petek, 10. maja, ob 20.30, v Sedejevem domu v Števerjanu, smo se pogovorili z režiserko Jasmin Kovic.

Režiserka Jasmin Kovic
Režiserka Jasmin Kovic

Zakaj gre za »zbadljivo« komedijo?

Ker vsebuje svež, piker humor, ki je včasih nepošten, krut, tudi nekoliko ciničen. Če do njega pristopamo nekoliko od daleč, pa nas lahko prav pošteno zabava.

Zakaj ste izbrali to delo?

Po lanski drami smo se odločili za komedijo, in sicer zato, ker smo tudi tokrat iskali sodoben tekst, ki bi bil primeren za našo publiko in naš igralski ansambel. Poleg zbadljivega humorja smo delo izbrali še, ker sili k razmisleku: tu ne gre le za smeh, ki je sam sebi namen. Nekoliko smo želeli razširiti ansambel, začenši z lanskega, manjšega jedra, v katerem so nastopali štirje igralci: Marinka Černic, Jakob Leopoli, Tadej Lukman in Nikolaj Pintar. Njim so se letos pridružili še »stari znanci« dramske družine Stefania Beretta, Ilaria Bergnach, Zvonko Simčič in Martin Komjanc.

Več v nedeljskem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava