Ponedeljek, 25 september 2023
Iskanje

Znan avtor napisa pred mestno hišo

Za prvoaprilsko šalo poskrbel občinski svetnik Franco Zotti

Gorica |
3. apr. 2021 | 17:03
Dark Theme

»Poravnal bomo vso škodo. Opravičujem se županu in vsem, ki sem jih prizadel. Nisem pričakoval, da se bodo zaradi moje prvoaprilske šale tako razjezili.« Franco Zotti, občinski svetnik skupine Legalizziamo Gorizia Z.F., je avtor napisa Tutti a casa (Vsi domov), ki se je v noči na prvi april pojavil na zaščitni mreži gradbenega odra pred mestno hišo. »Da bi preprečil dodatno porabo javnega denarja za preiskovalno delo varnostnih organov, sem se odločil, da prevzamem odgovornost za napis. Pri tem bi rad pojasnil, da nisem ničesar poškodoval, občine nisem popisal; potem ko sem končal večerno izmeno, sem okrog 1.15 preskočil ograjo in se splezal na gradbeni oder. Napisu na mreži sem hotel dodati še prvoaprilsko ribo, vendar mi je v razpršilcu zmanjkalo barve,« nam je razložil Zotti.

Kaj pa sploh pomeni napis Vsi domov? »Če smo hudobni, bomo pomislili, da mora celoten občinski odbor odstopiti. Drugače lahko pomislimo tudi na pandemijo, zaradi katere bomo ob veliki noči vsi doma,« še razlaga Zotti.

»Zelo sem razočaran. Avtor bi se moral za svoje vandalsko dejanje opravičiti vsem Goričanom. Politike se je lotil z nasiljem, kar je v popolnem nasprotju z mojimi ideali,« nam je povedal župan Ziberna in pojasnil, da bo Zotti odgovarjal za svoje dejanje, kot v tovrstnih primerih predvideva zakon.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava