Nedelja, 28 april 2024
Iskanje

Pravljična Dežela La La

25. jan. 2017 | 16:40
Dark Theme

»City of stars, are you shining for me?« zaigra Ryan Gosling na klavir, ko Emma Stone, zaljubljeno vzdihuje med občinstvom.
Po res izrednem uspehu, ki si ga je prislužil s filmom Whiplash, tremi oskarjevimi nagradami in petdesetmilijonskim zaslužkom (medtem ko je film stal »le« tri milijone dolarjev), se je Damien Chazelle spet odločil za glasbeni celovečerec. Muzikal, pa čeprav je La La Land predvsem pravljica, romantične sanje; take, v katerih se običajno izgubimo z odprtimi očmi.
Sebastian je jazz pianist, ki igra v temačnih lokalih v Los Angelesu, Mia pa nadebudna igralka, ki čaka na življenjski preboj in se medtem posveča službi v kavarni Warner, ravno nasproti hollywoodskih studiev. Kljub trudu, gredo Miji vse avdicije po vodi in tudi Sebastian mora vseskozi pristajati na kompromise. Lokali, v katerih igra, želijo drugačne koncerte od tistih, ki bi jih sam najraje ponudil.
La La Land, ki je že tretjič zapored združil v skupno zgodbo Ryana Goslinga in Emmo Stone, je predvsem poklon zlati dobi hollywoodskih muzikalov, a tudi zlati dobi Hollywooda nasploh.
Če so zlati globusi res napoved za oskarjeve nagrade, ima Chazellov najnovejši film dobre možnosti, da osvoji tudi najdaljšo filmsko noč v Kodak Theatru v Los Angelesu. V pričakovanju na 26. februar pa se ameriški režiser veseli kar sedmih zlatih globusov. Sicer pa je film komaj dvaintridesetletnega avtorja prejel nagrado tudi ob premierni projekciji na zadnji beneški Mostri, kjer je pokal Volpi za najboljšo žensko vlogo šel protagonistki, Emmi Stone.
Za glasbo je tako kot v Whiplashu poskrbel Justin Hurwitz, Chazellov stari prijatelj in danes med najbolj cenjenimi hollywoodskimi skladatelji.

La La Land
ZDA 2016
Režija: Damien Chazelle
Igrajo: Emma Stone, Ryan Gosling, John Legend in Callie Hernandez
Ocena: ★★★★

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava