Sreda, 08 december 2021
Iskanje

Slovenska ilustratorka Andreja Peklar na bolonjskem sejmu

18. jan. 2018 | 16:11
Dark Theme

Na mednarodnem sejmu otroških knjig, ki bo potekal od 26. do 29. marca v Bologni, bo razstavljala svoja dela tudi slovenska avtorica Andreja Peklar. Izbrala jo je petčlanska žirija med 3000 ilustratorji iz 72 držav. Predstavilo se bo tako 80 ilustratorjev. Andreja Peklar je znana po slikanici Ferdo, veliki ptič. Akademska slikarka je zanjo lani prejela nagrado Kristine Brenkove za izvirno slovensko slikanico, uvrščena pa je bila tudi med osem finalistov italijanskega natečaja Silent Book Contest. Znani pa so tudi že nominiranci za Andersenovo nagrado, najpomembnejšo nagrado za otroško literaturo. Potegovali se bodo Marie-Aude Murail iz France, Farhad Hassanzadeh iz Irana, Eiko Kadono z Japonske, Joy Cowley iz Nove Zelandije in Ulf Stark s Švedske, med ilustratorji pa Pablo Bernasconi iz Argentine, Linda Wolfsgruber iz Avstrije, Xiong Liang s Kitajske, Iwona Chmielewska s Poljske, Igor Olejnikov iz Rusije in Albertine iz Švice.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo