Sobota, 15 december 2018
Iskanje

Poslednji priklon Alojza Miliča

6. jul. 2018 | 18:36
Dark Theme

Umrl je dramski igralec Alojz Milič, dolgoletni član Slovenskega stalnega gledališča v Trstu, sicer pa tudi radijski, televizijski in filmski igralec.
Alojz Milič - za kolege Gigi - se je rodil v Slivnem 21. junija 1932. Po uspešno opravljenem učiteljišču je poučeval v okoliških vaseh, istočasno pa se je vpisal na Akademijo za igralsko umetnost v Ljubljani (predhodnico AGRFT), kjer je leta 1960 tudi absolviral. Od takrat je bil član igralskega ansambla SSG, kateremu je ostal zvest do upokojitve. Ljubezen do igralskega poklica pa je gojil še dalje, saj se je ob prehodu v tretje tisočletje pridružil Potujočim komedijantom, gledališki skupini, ki sta jo ustanovila in vodila Adrijan Rustja in Sergej Verč.
V vhodni avli tržaškega Kulturnega doma, ob blagajni Slovenskega stalnega gledališča, je v teh dneh odprta žalna knjiga za Alojza - Gigija Miliča.

Če želite komentirati, morate biti registrirani

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Koliko knjig ste prebrali letos?

12. dec. 2018 | 7:00
Nobene
Eno
Do pet
Do deset
Več kot deset
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo