Ponedeljek, 10 avgust 2020
Iskanje

Štirje kandidati za alternativno Nobelovo nagrado za književnost

30. avg. 2018 | 12:50
Dark Theme

Bralci po vsem svetu so nominirali dve avtorici in dva avtorja za alternativno Nobelovo nagrado za književnost. V ožjem izboru so Haruki Murakami, Kim Thuy, Maryse Conde in Neil Gaiman. Nagrado bo jeseni namesto Švedske akademije, ki jo pretresajo škandali, podelila Nova akademija, ki jo je na začetku leta osnovala novinarka Alexandra Pascalidou in jo sestavlja skupina 100 švedskih avtorjev, igralcev, novinarjev in drugih osebnosti v kulturi.
Švedske knjižničarje so povabili, naj nominirajo avtorje iz katerega koli dela sveta in pripravijo najširši izbor kandidatov, nato pa bralce po vsem, naj oddajo glas za enega od 46 avtorjev, ki so jih izbrali knjižničarji. Svoj glas je oddalo več kot 30.000 ljudi. Nagrajenca bo izbrala strokovna žirija Nove akademije in ga razglasila 12. oktobra, torej istega meseca, ko so tradicionalno razkrili prejemnika Nobelove nagrade.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo