Petek, 19 april 2024
Iskanje

V Kopru Trojanow, v Trstu štipendista SEP

1. sep. 2018 | 18:43
Dark Theme

Z literarnimi dogodki v različnih krajih, tudi v Kopru in Trstu, se v torek, 4. septembra, pričenja 33. mednarodni literarni festival Vilenica. Vezna nit petdnevnega dogajanja bo »pisanje in preživetje«.
V dvorani Srednjeevropske pobude v Trstu (Ul. Genova 9) bo mogoče ob 19. uri prisluhniti dvema prejemnikoma štipendije SEP, ki jo že vrsto let podeljujejo v sklopu festivala. Gosta bosta namreč lanski prejemnik, ukrajinski pesnik in pisatelj Andrij Ljubka, ter letošnja prejemnica Maria-Paula Erizanu - moldavska pisateljica, pesnica in novinarka. Pogovor bo vodila Neva Čebron, potekal bo v angleškem jeziku s prevodom v slovenščino in italijanščino.
Na koprskem večeru, ki bo prav tako v torek ob 19. uri (v atriju Regionalnega RTV centra Koper - Capodistria), pa bodo gostili Mojco Kumerdej (1964), letošnjo slovensko avtorico v središču, in Ilijo Trojanowa (1965), bolgarskega pisatelja, ki piše leposlovje, reportaže in eseje - v soboto bo v jami Vilenica prejel veliko vileniško nagrado. Z avtorjema se bo pogovarjala Irena Urbič; pogovor bo potekal v slovenskem jeziku s prevodom v angleščino.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava