Sobota, 23 februar 2019
Iskanje

Ko se kovček spremeni v gorilnik

3. sep. 2018 | 18:21
Dark Theme

Odbor Trieste Contemporanea (Sodobni Trst) je tudi letos, že trinajstič, priredil istoimenski mednarodni natečaj dizajna, ki je potekal pod geslom Harbour for Cultures (Pristanišče za kulture). Gre za projekt, ki ga tržaško združenje posveča novim možnim družbenim in kulturnim dimenzijam starega pristanišča. Najbolj izvirne zamisli sodelujočih oblikovalcev bodo od sobote, 8. septembra, na ogled v Studiu Tommaseo (Ul. del Monte 2/1). Odprtje je predvideno ob 18.30, na njem pa bodo tudi nagradili najboljše projekte.
Glavna nagrada - nagrada Gillo Dorfles 2018 - bo razveselila avstrijsko oblikovalko Julio Landsiedl, ki se je predstavila s serijo blazin v obliki boj ali plovk. Z nagrado Srednjeevropske pobude, ki je namenjena oblikovalcem iz evropskih držav, ki niso še članice Evropske unije, pa se bo ovenčal srbski dizajner Milan Ranković. Ta se je na natečaj prijavil s projektom »sončnega kovčka«, v katerega so vgrajene sončne celice, ki proizvajajo električno energijo - ob potrebi se kovček spremeni tudi v gorilnik. Ekološko in praktično.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo