Četrtek, 17 januar 2019
Iskanje

Vabilo na Cankarjev otok

5. nov. 2018 | 20:46
Dark Theme

Med številne knjige, stripe, gledališke predstave in filme, ki so nastali ob letošnji stoletnici smrti Ivana Cankarja, se uvršča tudi nova zbirka črtic, ki je pravkar izšla pri Založništvu tržaškega tiska. Gre za dvojezično publikacijo Na otoku / Sull'isola, ki med slovenske in italijanske bralce prinaša izbor manj znanih zapisov tega vrhunskega pisatelja. Izbor črtic je opravila slavistka Marija Mitrović, v italijanščino pa jih je prvič prevedla Paola Lucchesi.

Izvirnemu izboru je botrovala želja, da bi italijanski publiki predstavili univerzalnega pisatelja, pisatelja, ki ga lahko vzporejamo z Gogoljem, Čehovom, Kafko in, kot je v spremni besedi napisala urednica Marija Mitrovič, tudi srbskemu pisatelju Danilu Kišu. Knjiga pa bo najbrž presenetila tudi marsikaterega slovenskega bralca.
Knjigo Na otoku / Sull'isola bosta v sredo, 7. novembra, ob 18. uri v tržaški knjigarni Minerva (Ul. san Nicolò 20) predstavila urednica Marija Mitrovič in pesnik ter literarni kritik Mauro Caselli.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ste letos bogatejši kot lani?

3. jan. 2019 | 16:29
Da
Ne
Približno enako
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo