Petek, 18 oktober 2019
Iskanje

Bralci morajo prepoznati, da je avtorica ona

Srečanje s pesnico in pisateljico Mary B. Tolusso

Trst |
4. okt. 2019 | 17:58
Dark Theme

Mora biti kreativno. Inovativno. In nenazadnje mora biti zaznaven oseben pečat. Mary B(arbara) Tolusso je nepopustljiva: ni pomembno, za kakšno pisavo gre – novinarsko, esejistično, literarno -, v vseh se je možno oziroma je nujno izražati se kreativno, inovativno in pisanju vtisniti svoj pečat. »Ne glede, če bralec prebira moje poezije, romane, eseje ali članke, prepoznati mora, da sem avtorica jaz.« Pisavam Mary B. Tolusso, ki se je sicer rodila v Pordenonu, vendar se počuti doma v Trstu, mestu kontradikcij, je tržaški Novinarski krožek posvetil enega od svojih tradicionalnih srečanj. Ob predsedniku krožka Pier Luigiju Sabattiju je v četrtek popoldne pretežno o literarnem delu svoje nekdanje študentke pronicljivo govoril univerzitetni profesor Elvio Guagnini. Veliko zanimivega o sebi in o svojem umetniškem ustvarjanju pa je razkrila sama avtorica.

Mary B. Tolusso, ki je v Trstu poznana širšemu bralstvu po zaslugi člankov v krajevnem italijanskem dnevniku, sodeluje pa še z drugimi mediji, se je najprej uveljavila kot pesnica. Izbor njenih poezij so med drugim uvrstili v antologijo italijanskih ustvarjalcev, ki so začeli objavljati po letu 2000, izdala pa jo je Fundacija Mondadori.

Več v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo